Voorzichtige heropstart vanaf maandag 11 mei

Gepost door Pieter Dejaeger 09-05-2020 0 Reactie(s) Algemeen,

We gaan er niet om liegen. Voor onze verhuurdienst waren de voorbije maanden een een regelrechte ramp.

 

Onze verhuurdienst is sterk afhankelijk van wat onze klanten organiseren en gezien de voorbije maanden helemaal niets kon georganiseerd worden, was onze verhuur ook nagenoeg niets. Dit terwijl maart, april, mei normaal topmaanden zijn. En dan zijn er nog annulaties van talrijke sportevenementen zoals het EK voetbal en de wielerwedstrijden. We hoeven er verder geen tekeningetje bij te maken.

 

Ondanks alles hebben we geprobeerd de klanten die hun bestellingen annuleerden, maximaal tegoemoed te komen door het volledige huurbedrag in een bon aan te bieden en zo annulatiekosten voor de klant te vermijden. Hierdoor lopen wij in de toekomst ook heel wat inkomsten mis. Maar we vinden het als bedrijf belangrijker dat we onze klanten ook helpen in deze moeilijke periode.

 

We slepen het coronaverhaal waarschijnlijk nog een volledig jaar mee, zeker omdat we al sowieso tot na de zomer een verminderde activiteit verwachten bij onze (potentiële) klanten.

 

De diefstal van begin maart helpt ook zeker onze cijfers niet vooruit. 

 

Maar ondanks alles willen we positief naar de toekomst kijken. Dit met een voorzichtige heropstart vanaf maandag. De nadruk ligt op 'voorzichtig' aangezien we realistisch moeten zijn en geen stormloop verwachten. Hoewel de maatregelen versoepelen zijn we nog steeds niet een een fase waar weer vanalles kan georganiseerd worden.

 

We gokken dan ook vooral op gezinsactiviteiten. Zo kun je bij ons bijvoorbeeld een bioscoopset huren om de bioscoopervaring in je huiskamer te brengen. Zeker nu de bioscopen nog dicht blijven is dit misschien een waardig alternatief. Anderzijds kijken we naar bedrijven die voor hun presentaties in beperkte kring een beamer nodig hebben.

 

Veiligheidsmaatregelen bij Jave Verhuur

 

Onze veiligheid en die van onze klanten staat uiteraard bij alles voorop!

 

Daarom zetten we volop in op onze 24/7 afhaaldienst. Hierbij hoeft u geen contact te hebben met ons en wij ook niet met u. Maar omdat het vanaf maandag weer is toegestaan, kan u toch ook kiezen om uw producten op afspraak af te halen. In dit geval respecteren we de 1,5 meter afstandsregel en dragen wij mogelijk een mondmaster. Maar graag benadrukken we dat al onze materialen heel eenvoudig in gebruik zijn en u dus via de bijgevoegde handleidingen snel op weg bent. De 24/7 afhaaldienst zou dus de norm moeten zijn.

 

Daarnaast wordt al het gehuurde materiaal volledig ontsmet nadat het gebruikt werd. Wij zetten het materiaal ook klaar met handschoenen. Zo garanderen wij virusvrij materiaal. We willen wel duidelijk vragen om zelf NIET te gaan ontsmetten! Niet alle producten kunt u gebruiken op onze materialen, u kunt ze zelfs beschadigen. Wij hebben de juiste producten in huis en garanderen het correct gebruik ervan. 

 

We blijven ook onze 'laagste prijs' policy hanteren. Desondanks zijn onze prijzen wel heel lichtjes naar boven bijgesteld. Dit heeft niets te maken de coronacrisis, want we voerden dat in net voor de lockdown. Dit omwille van de stijgende kosten in het onderhoud van de materialen en meer ruimte voor investeringen te creeëren.

 

Op dit moment gaan we geen activieve reclame maken via Google Ads en andere kanalen om onze verhuurdienst te promoten. Normaal vinden veel klanten ons via die kanalen, maar omdat we maar met mondjesmaat terug verhuur verwachten gaan we momenteel geen kosten steken in actieve reclame.

 

We hopen u snel weer te mogen helpen met al uw audiovisueel materiaal!

 

Pieter Dejaeger
Zaakvoerder Jave Verhuur