Ons motto is nog steeds 'Hou het simpel' en onder dat motto proberen we onze webshop steeds te verbeteren.

 

Hou het simpel, betekent ook dat we meteen aan u duidelijk willen maken of een product op een bepaalde dag beschikbaar is.
Al sinds de start van onze verhuurwebshop zochten we naar een eenvoudige manier om de beschikbaarheid van onze producten kenbaar te maken.
Hiervoor zochten we ons heil bij Google Calender, waarbij we per productgroep telkens een Google Calender hadden waarbij u alle producten van de groep per code kon zien. Voorafgegaan door 'Beschikbaar' of 'Onbeschikbaar'.

 

Dat bleek aanvankelijk ook een zeer goede oplossing en zo moesten onze mogelijke klanten niet telkens contact op te nemen om de beschikbaarheid te kennen. Voor ons bleek het wel heel wat extra moeite te kosten omdat we per product, per dag, alle items manueel moesten aanpassen in geval van verhuur.

 

Naarmate ons gamma steeds uitgebreider werd, bleken de kalenders te groot en onoverzichtelijk te worden. Het extra werk voor ons werd te groot en het nut ervan te klein.

Reden om na te denken over een nieuw, duidelijker en simpeler systeem.
En dat systeem is nu geboren.

 

Eerst en vooral, werden de beschikbaarheidsknoppen verplaatst van de 'omschrijving' naar net onder de titel van het product.
Je wil immers eerst weten of een product beschikbaar is op een bepaalde datum, vooraleer je zal reserveren.

 

 

Maar de meest ingrijpende verandering is uiteraard de kalender zelf.
We kozen voor twee verschillende kalenders.

 

Voor de producten die meestal per stuk worden verhuurd, kozen we voor kalenders met kleurencode.
Rood voor onbeschikbaar, Oranje voor 'voorlopige reservaties' en groen voor beschikbaar. Duidelijk toch?

 

 

Een aantal producten, zoals onze laptops worden meestal niet per stuk verhuurd, maar in een bepaald aantal.
In dat geval is het voor u als klant interessanter om te weten hoeveel stuks exact beschikbaar zijn op uw dag naar keuze.
Voor dit type producten hebben we nu een visuele kalender die Hoge, lage of geen beschikbaarheid kan aantonen. Maar ga je met je muis over een dag, dan zie je meteen hoeveel stuks er nog beschikbaar zijn.

 

 

Met de back-end zal ik u niet vervelen, maar het is voor ons nu veel minder tijdrovend om de beschikbaarheidskalenders aan te passen.

 

Wij hopen met deze nieuwe kalenders ook voor u meer klaarheid te scheppen.