Op zaterdag 11 mei hield basketbalclub 'De Westhoek' uit zwevezele hun jaarlijks barbecue ten voordele van de club.

 

Voor de projectie van hun sponsors en info gedurende de avond, deden ze beroep op de producten van Jave Verhuur.

 

De jaarlijkse BBQ van de club trekt jaarlijks meer dan 1000 sympathysanten aan.
Het betreft dus altijd een heel grote zaal en de sponsors worden natuurlijk graag doorheen de hele zaal zichtbaar gesteld. Bovendien zou het niet handig zijn om de hele zaal te verduisteren, waardoor een standaard beamer net niet voldoende zou zijn in combinatie met een hele grote projectie.

 

Om die reden koos de club ervoor om onze gloednieuwe 5000 lumen beamer te huren in combinatie met ons opblaasbaar projectiesscherm. Het opblaasbaar projectiescherm is het grootste uit ons aanbod, maar vereist enige ruimte om te plaatsen. Zo moet er rekening gehouden worden met de blaasmotor die permanent lucht in het scherm moet blazen. Een beetje te vergelijken met een spingkasteel. In de zaal waar de club het eten serveerde ging dat prima.

 

Via een creatieve opstelling waarbij het scherm op podiumelementen werd geplaatst, kon het scherm door de hele zaal gezien worden.
Enkele meters verden stond een extra contructie om de beamer te plaatsen.

 

  

 

Op die manier werd ook vermeden dat men voor het beamersignaal zou lopen.Tevreden sponsors en een tevreden club.

 

De groep maakt gebruik van sporthal Zwevezele : Kasteelstraat 73, Zwevezele en is aangesloten bij de Vlaamse basketballiga.

 

De club speelde lang in de lagere reeksen, maar in het begin van de 21ste eeuw klom men op in de nationale reeksen. In 2007 bereikte men Tweede Klasse. De club stootte verder door en in 2010 haalde men al in Tweede Nationale de play-offs, waar men de finale won van Kangoeroes-Boom. Dit gaf de club in principe recht op promotie naar de Ethias League, het hoogste niveau. Zwevezele vroeg daarvoor echter geen licentie aan en bleef in Tweede Nationale. De opmars zorgde voor een uitbreiding van de club bij de jeugd. Het seizoen 2011-12 was het laatste voor de club in Tweede Klasse. Vanaf 2012 trad de club in Tweede Provinciale, waar men in 2013 na een titel al promoveerde.

 

Meer info over de club vindt u op www.bbcdewesthoek.be .