Sylvie Verdonck, een leerkracht digitaal atelier van de academie in Ieper, exposeert sinds 27 april in de exporuimte van de academie.

 

Voor haar project gebruikt ze één van onze short throw beamers.

 

Laat je onderdompelen in een wondere wereld van licht en projecties, fototransfers op glas, kunstzinnig bewerkte foto’s of soundscapes. Daarnaast kan je je ogen de kost geven bij het zien van kleurrijke diorama’s – miniatuurwerelden – en fijne flipboekjes. De expo herbergt niet één maar meerdere thema’s waaronder 'blurry', spiegeling, schaduw, miniaturen en het onderweg zijn.

 

Iedereen is nog welkom om de expo te bezoeken. Nog tot zaterdag 18 mei van MA-VR 8.30 – 20.30 uur (gesloten van 12.00 – 13.00 uur) , ZA 8.30 – 15.00 uur

 

    

 

Het verschil tussen een Short throw beamer en een gewone beamer is, dat een short throw beamer al vanaf heel korte afstand een grote projectie kan maken. Terwijl een gewone beamer al snel enkele meters van het scherm moet staan, kan een short throw beamer reeds van 1 meter afstand al een projectie van 80 inch maken.

 

Bijzonder in de opstelling van Sylvie is dat de projectie van achter het scherm wordt gedaan, zodat het publiek niet voor de lichtstraat kan lopen.
Deze opstelling bekom je door een lichtdoorlatend doek te gebruiken en de beamer zo in te stellen dat het beeld gespiegeld wordt. Op die manier krijg je een correct gevormd beeld te zien als bezoeker.

 

 

https://www.academie-ieper.be/verhalen/enter/