We doen elk jaar ons best om onze materialen uit te breiden. In 2021 lag de nadruk op het vernieuwen van onze laptops. In 2022 focussen we opnieuw op onze beamers en schermen. In maart introduceerden we onze gloednieuwe 7000 lumen laserbeamer. En nu kunnen we met trots onze nieuwe schermen voor te stellen.

 

We zijn dan ook blij om maar liefst 6 nieuwe schermen in ons aanbod op te nemen. We mikken met deze nieuwe schermen op een de grotere events en feesten bij mensen thuis in de schuur of in een zaal, maar evengoed de professionele sector.

 

Het gaat om schermen van 3 en 4 meter breed. Dus niet het soort scherm dat je even in de woonkamer plaatst.

 

Deze lijn is ook een nieuw type scherm. Waar we voorheen vooral statiefschermen en vloerschermen hadden, kiezen we nu voor een 'fast fold' systeem. Met deze groottes van schermen is een statiefscherm niet meer handig. We hadden één 3 meter statiefscherm in het aanbod, maar de kwaliteit bleek ondermaats. Dit scherm is dan ook uit het aanbod verdwenen ten voordele van deze nieuwe schermen.

 

Fast fold - vouwschermen

 

Het grote voordeel van een statiefscherm is dat het heel eenvoudig is. Je klikt het statief open en rolt het scherm af en daarmee is alles gedaan. Bij een fast fold scherm komt er iets meer bij kijken. Aan de andere kant zijn ze dan weer veel gemakkelijker te vervoeren, want ze komen in een handige transportkoffer. Ons statiefscherm van 3 meter was moeilijk te vervoeren in een auto door de lengte die eveneens 3 meter bedroeg. Een fast fold of vouwscherm  is compacter omdat het geheel moet opgezet worden.

 

Je bent best met 2 of meerdere personen. Het duurt z'n 30 minuten om het scherm klaar te maken voor gebruik.

 

De opbouw is relatief eenvoudig. Plooi het schermframe open, bevestig het doek en daarna schroef je de voeten vast.

 

We maakten alvast een handig filmpje die jullie kunnen gebruiken, maar er zit in de kist ook een fotohandleiding.

 

Een aantal foto's van de opbouw:

              

 

Het projectiedoek

 

Met dit systeem zijn grotere doeken mogelijk, dat is alvast een voordeel. Het nadeel is dan weer dat de doeken opgeplooid moeten worden. Daardoor heb je nooit hetzelfde effen doek als bij een statiefscherm.

 

Je hebt dus altijd wel wat kreukjes, maar die worden minimaal als het doek goed opgespannen is in het frame. Bovendien is dat weinig zichtbaar bij een goede projectie.

 

We zijn ook blij dat we voor het eerst ook 2 schermen hebben met een retro projectiedoek. Met dit speciale lichtdoorlatende doek kun je langs achter projecteren. Dit kan in sommige situatie een extra voordeel zijn.

 

De formaten

 

We hebben:

  • 3 schermen van 150 inch, zo’n 3 meter op 2,25 meter. Eén daarvan is met RETRO doek.
  • 1 scherm van 180 inch, zo’n 4 meter breed en 2,25 meter hoog.
  • 2 schermen van 200 inch, zo’n 4 meter breed en 3 meter hoor.

 

Dit zijn de afmetingen van de frames. De statieven kun je bevestigen zoals je zelf wil, waardoor het scherm hoger kan gezet worden.

 

Zijn deze schermen geschikt voor mijn gebruik?

 

We begrijpen dat sommige mensen schrik hebben om iets te moeten opbouwen, maar deze ‘fast fold’ systemen, zijn kinderlijk eenvoudig.

 

In elke koffer hebben we QR codes gezet naar het opbouwfilmpje, we voorzien een foto inhoudslijst en ook een stap voor stap handleiding met foto’s voor het opzetten.

 

Bij kleinere groepen is een statiefscherm de beste keuze, maar voor grote zalen en publieken zijn deze vouwschermen een beter alternatief.

 

En buiten?

 

Net als elk projectiescherm, vangt de enorme oppervlakte van het doek, heel veel wind.

 

Projectieschermen kunnen buiten enkel gebruikt worden als het windstil is. Een licht windje zal het scherm niet doen kantelen, maar van zodra er een steviger briesje komt opzetten, dan gaat dit aluminiumframe niet netjes blijven staan.

 

MAAR!!!!

 

Met dit type scherm is wel een extra optie mogelijk.
Je kunt het scherm ook gebruiken zonder de statieven. Als je dan een beetje handig bent, dan kan het frame gewoon opgehangen worden tegen een muur. Of gewoon geplaatst worden op een tafel.

 

Onder het doek kan je altijd een touw of spanbanden hangen.

 

  

 

En de prijs?

 

Zoals je van ons gewoon bent willen we de laagste prijs van de markt garanderen.

 

De 3 meter schermen komen aan dezelfde prijs als het op pensioen gestuurde statiefscherm van 3 meter, namelijk € 65.
De 4 meter schermen starten op ongeveel € 100.

 

Wil je de retro versie, dan komt daar € 10 bij.